„Učiniti nevidljivo vidljivim“

Volonterski centar Osijek je 2006. započeo dodjelu godišnjih volonterskih nagrada s ciljem afirmacije volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrednovanje doprinosa pojednica i organizacija koje djeluju za opće dobro. Volonterska nagrada dodjeljuje se uz podršku Savjeta za razvoj volonterstva kojeg čine ugledni pojedinci iz zajednice, čija je uloga selekcija kandidata i odluka o dodjeli nagrade.

Na ovogodišnjoj su dodjeli sudjelovali i učenici volonteri naše gimnazije koja je dobila volontersku nagradu u kategoriji Doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju. Dodjela nagrade održana je povodom Međunarodnog dana volontera 5.12. u Arheološkom muzeju u Osijeku. Članovi našeg Školskog volonterskog kluba, zajedno s mentoricama prof. Sarom Salatić i Katarinom Vilić Baltić te regionalnom koordinatoricom Mijom Mitrović i mentorima volonterima iz projekta „VolON: Pojačaj volontiranje“, Goranom Đurđevićem, Emanuelom Ham i Tamarom Mazur, skupili su tijekom prošle školske godine više od 830 volonterskih sati volontiranja u brojnim osječkim udrugama i institucijama.

„Meni je velika čast i jako sam sretna što smo osvojili volontersku nagradu jer dosta smo se trudili, išli na svakakva volontiranja u različite udruge. Ovo je prva takva nagrada za našu školu i baš sam ponosna na sve nas koji smo volontirali. Nadam se da nećemo posustati u volontiranju.“, kaže učenica volonterke Karla Krišto.

Čestitamo školskim volonterima i neka njihov primjer posluži kao inspiracija i poticaj svim daljnjim generacijama naših učenika.

Elizabeta Videković, 4.b